Smarthus boligprosjekt med Iselin Guttormsen

Iselin Guttormsen er i gang med å bygge sitt nye hjem, og vi i LYN Elektro har fått æren av å være hennes installatør av smarthus! 🏠 I den forbindelse har vi en laget en liten boligserie om oppbyggingen av hennes smarthus. 🤗 Iselin forteller deg hva som har blitt installert, hvorfor hun valgte nettopp disse løsningene, og du vil få se alt fra sexy stikkontakter, smarte funksjoner og deilig belysning 🔥

Episode 1 – Tenke smart

Smarthjem vokser i popularitet. De er beleilige og komfortable, og gir individer full makt over omstendighetene, ved hjelp av noen enkle knapper eller talekommandoer. Vi ser fler og fler av smarte hus blant de som søker en behagelig livsstil. Her ser du hva du trenger å vite om ditt nye smarthjem. Alt fra produkter til installasjon.

Produkter som brukes i smarte hjem

Smarte hjem benytter seg av et bredt spekter av produkter, for å danne en sammenkoblet plass. Noe få nøkkelprodukter kan være termostater, lyssystem, røykdetektorer og innbruddsalarm. Mange av disse produktene kan integreres i et system sturt av en enkel enhet, som for eksempel et nettbrett eller en telefon. Eksempelvis har Nest Learning Thermostat, som over tid både husker og lærer seg dine preferanser, og tilpasser deretter temperaturen automatisk. Med andre ord — slutt på å konstant måtte justere temperatur og termostat i hjemmet! 

 • Installering

  Å installere enheter til smarthjemmet kan kanskje virke litt overveldende. Men, det er heldigvis flere ressurser tilgjengelig for å hjelpe deg i gang. Først og fremt må man anslå hvor mye jobb man ønsker å utføre selv. De aller fleste produktene kommer med detaljerte og forklarende instrukser som gir en god støtte til handy DIY-ere. Alternativt, hvis tanken på å installere smartenheter er ukomfortabel, finnes det mange profesjonelle installatører spesialisert i feltet, som kan hjelpe deg med å sette opp smarthjemmet! 

 • Kostnader og fordeler

  Kostnadene med å sette opp et smarthjem vil belage seg på hvilke produkter som er tatt i brukt, og om de er installert profesjonelt. Helt enkelt, de fleste startpakkene pleier å ha en prislapp på om lag 50.000-100.000kr, basert på de valgte funksjonene, og installasjonens kompleksitet. Uansett, når anlegget først er installert og i gang, vil de smarte produktene sørge for et lønnsomt hjem over tid, i form av mindre strømutgifter, og hevet sikkerhetstiltak i hjemmet. I tillegg kan det gi deg ro å tenke at man sitter med all makt, rett i fingerspissene. 

 • Konklusjon

  Å gjøre huset sitt smart, er et spennende steg å ta, hvor huseiernes muligheter er mange! Faktorer som bekvemmelighet og sparing av omkostninger, er noen få av grunnene til at det kan lønne seg med et smart hjem. Enten om man velger å gjennomføre installasjonen selv, eller leier inn hjelp — det viktigste er å se an produktene, og hvordan disse passer inn i budsjettet, før man setter i gang! Ved hjelp av nøye planlegging og research kan hvem som helst skape seg et personlig tilpasset drømmehjem, helt uten å måtte slå i filler sparegrisen!

Episode 1 - Introduksjon av huset

Episode 2 – Varme ‘tottelotter’

Hvor smart har Iselin vært når hun har valgt sine leverandører? Hun har skjønt at valget hun har tatt er veldig smart, og her kan du se hvorfor hun har valgt akkurat dette når det kommer til gulv.

I huset har hun både parkett og vegg-til-vegg teppe, men hun har også vært smart nok til å tenke langsiktig.

Produkter som brukes i smarte hjem

 • Lamiflex

  ØS Lamiflex – trinnlydsdempende varmegulv for tørre rom. ØS Lamiflex består av aluminiumsfolierte lameller fylt med trefibermasse. Kan legges på alle bærende og ferdig avrettede gulv. Lamiflex er et utmerket underlag for heltregulv, parkett, laminat etc.

 • Varmekabler

  ØS varmekabler er velegnet for gulvvarme for både nybygg, tilbygg og rehabilitering i tørre rom og i våtrom. Kan også benyttes til is- og snøsmelting i trapper og frostsikring av takrenner. Vi i LYN Elektro hjelper deg å velge riktige varmekilder til din bolig, snakk med oss!

Episode 3 - Varme tottelotter

Episode 3 – Hva kan huset til Iselin Guttormsen gjøre for henne?

Hva kan huset til Iselin Guttormsen egentlig gjøre for henne? Hva om alarmen går når barna er hjemme alene?
I denne episoden lærer Iselin hva hjemmet har å by på og hvordan automatiseringen kan forenkle hverdagen til en travel barnefamile ⏱

Produkter som brukes i hjemmet

 • Varmestyring

  Kommer snart

 • Lysstyring

  Kommer snart

 • Sikkerhet og alarm

  Kommer snart

 • Smarthus

  Kommer snart

Episode 3 - Varme tottelotter

Bestill smarthus

Ønsker du smarte funksjoner hjemme hos deg?

Gjør boligen din smart og styr den med et enkelt tastetrykk eller stemmekommando. Smarthus blir stadig mer populære for de som søker en uanstrengt livsstil. Ta kontakt med oss i dag for å høre om hvilke muligheter din bolig har!

Kontakt oss

Sertifikater

Samarbeidspartnere