Medlem av Norgeseliten logo

  1. Hjem
  2. Flexit tilbakekaller baderomsviften Silent Eco

Flexit tilbakekaller baderomsviften Silent Eco

Flexit tilbakekaller eldre versjoner av baderomsviften Silent Eco. Berørte vil få erstattet produktet med en nyere modell.

 

Årsaken er enkelte branntilløp, der mulig årsak kan være en produksjonsfeil i vifter av typen Flexit Silent Eco produsert før oktober 2017. 

En rekke uavhengige eksperter i inn- og utland har undersøkt produktet uten å finne noen systematiske feil. Produktet er sertifisert iht. gjeldende lover og forskrifter.  Selv om det ennå ikke er konkludert med hva som er brannårsak, velger Flexit likevel å tilbakekalle det aktuelle produktet.

Branntilløpene involverer en svært liten andel av de 75.000 viftene som totalt er levert. Men selv om sannsynlighet for brann er liten, ber Flexit likevel deg om å sjekke om du har en slik vifte. Dersom du har det, anbefales det å skru av bryteren til viften og ikke bruke produktet inntil det er erstattet med et nytt.

Flexit sender ny vifte
Dersom du har installert en slik vifte, ber vi deg gå inn på linken til vårt skjema, se under. Her finner du både bilde av viften og mer informasjon som hjelper deg med å avdekke om dette gjelder din modell. Her kan du registrere deg for å få en ny vifte.   

Så fort vi har registrert henvendelsen, vil vi forberede utsendelse av ny vifte. Den sendes med post, og du får en SMS så fort den kan hentes på nærmeste utleveringssted.

Dersom du har en vifte som er montert av autorisert installatør, og har dokumentasjon på dette (eks. samsvarserklæring), vil Flexit også sørge for forskriftsmessig montering av den nye viften. En lokal montør vil i så fall ta kontakt for nærmere avtale. 

Varslet DSB
Saken er meldt inn til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) i tråd med gjeldende retningslinjer. Aktuelle vifter er tilbakekalt fra forhandlernes butikker og lager. Flexit følger DSB sine retningslinjer for tilbakekalling av produkter av denne typen.

Flexit beklager ulempen for alle kunder, og gjør det nå så enkelt og raskt som mulig å få en ny vifte. Folk skal være trygge på Flexit sine produkter, og at Flexit tar ansvar og ordner opp når noe som dette først har skjedd.

Skjema for registrering av Flexit Silent Eco
Det er viktig at dette skjemaet blir brukt slik at vi får behandlet din sak så raskt som mulig og sendt deg riktig erstatningsprodukt dersom du er berørt. 

Link til skjema for registrering av Silent Eco

Vi opplever stor pågang hos kundeservice disse dagene, dermed vil behandlingstiden for slike saker dessverre ta litt lenger tid enn normalt.

Her kan du lese mer om artikkelen på leverandørens nettside.

 

Date written 04.05.2018 09:32.Endret 27.01.2021 08:30.

This site uses cookies. For more information click here.