Medlem av Norgeseliten logo

  1. Hjem
  2. Bli elektriker

Bli elektriker

IMG_4299 copy.jpg

Elektrikere monterer og reparerer elektriske anlegg, og vi trenger flere elektrikere i Norge!

En elektriker er en elektrofagarbeider som jobber med elektriske lavspenningsanlegg, elektrisk utstyr og elektriske installasjoner. Arbeidet innebærer å montere elektriske systemer, reparere og utføre service på eksisterende systemer. En del av arbeidet går med til å feilsøke. Elektrikere arbeider med boliger og andre bygninger, industri, landbruk, skip, olje- og gassinstallasjoner, og alarm- og sikkerhetsanlegg.

I Norge er det bare elektrofagarbeidere som har lov til å arbeide på elektriske installasjoner og utstyr. Tilsynsmyndighetene stiller bestemte elsikkerhetskrav til elektrofagarbeideren for å kunne jobbe selvstendig med utførelse og reparasjon og service av elektriske lavspennings- og høyspenningsanlegg. Du må ha fagbrev for å kunne arbeide selvstendig.

Utdanning

Utdanningsløpet i videregående opplæring varer fire og et halvt år, der 2,5 år består av opplæring i bedrift:

Videregående trinn 1 (Vg1): elektrofag

Videregående trinn 2 (Vg2): elenergi

To og et halvt år med opplæring i bedrift i elektrikerfaget

Fullført og bestått opplæring fører fram til fagbrev.

Opptakskrav

  • Fullført grunnskole.

Les mer om denne artikkelen på Elsikkerhetsportalen.no

Her kan du lese mer om rekrutteringsprosjektet Gnizt. 

Målet med Gnizt er å få flere ungdommer til å velge elektrofag på videregående, ved å vise hva elektrofag går ut på, hvilke muligheter denne skoleretningen gir, og hvor spennende elektrofaget er. Nettsiden til Gnizt inneholder også masse informasjon om skoleløpet, fagene man kan spesialisere seg i, hvordan man blir lærling, oversikt over skoler og opplæringskontorer, og andre nyttige opplysninger.

Date written 01.02.2018 21:43.Endret 01.02.2018 21:43.

This site uses cookies. For more information click here.